Cine stie sa-mi spuna reteta de faguri? Prajitura aia care se coace in forma.Raspuns mamica: "Asta este reteta care imi place mie foarte mult 3 oua 4 linguri de zahar 4 linguri de ulei 5 linguri de lapte esenta de vanilie 1/2 lingurita amoniac stins cu otet faina cat sa iasa un aluat consistent, ca o smantana. Pentru crema: 50 g unt 3 linguri de zahar 1-2 linguri cacao esenta de rom nuca dupa gust si preferinta Ouale le-am mixat bine impreuna cu un praf de sare, apoi am adaugat pe rand zaharul, vanilia, uleiul, laptele, amoniacul si la sfarsit faina. Inainte acesti faguri se faceau in forme de fonta ce se incingeau pe ochiul de la aragaz. Cum eu n-am forma respectiva, le-am copt in aparatul de gauffre. Am luat cate o lingurita din compozitie, am pus din loc in loc in presa si am copt cate aproximativ 5 minute. Untul l-am topit, apoi l-am mixat pana a devenit ca o crema, am adaugat zaharul, cacaoa, romul si nuca si am dat la rece pana am terminat de copt fagurii. Am lipit fagurii cate 2,cu crema de unt." Raspuns mamica: "Eu prepar aluatul ca pentru pandispan, numai ca in loc de praf de copt pun bicarbonat de amoniu, pentru fragezime. Bat bine 6 albusuri cu zahar, adaug galbenusurile amestecate bine cu 2 linguri de ulei, apoi adaug 8 linguri de faina (nu 6, ca la pandispan). Ies foarte pufoase, iar copiii le mananca cu placere." Ne ajuti cu un raspuns ? Click aici! |